Windows 11 in Office 2021 že na voljo!

Windows 11 in Office 2021 že na voljo!

Na našem B2B boste že zasledili najnovejše Windows 11 in sicer Home (slovenske ali angleške) ter Pro (slovenske ali angleške). Office 2021 pa so v prodaji že nekaj dni.

Ogled izdelkov na B2B

Windows 11 prinaša prenovljeno obliko, zvoki pa so sodobni, sveži in čisti, kar daje občutek lahkotnosti in umirjenost. Hkrati nova različica operacijskega sistema v središče postavlja uporabnika in njegovo vsebino. Uporaba oblaka in Microsoft 365 za prikaz nedavno odprtih datotek, ne glede na to, v kateri napravi ste jih gledali, pa je prva izmed vrste novosti, ki bodo uporabniško izkušnjo dvignili v oblake. Windows 11 pa ne bo skrbel zgolj za posel, saj je to tudi najboljši Windows doslej za igranje priljubljenih računalniških iger in bo izrabil ves potencial strojne opreme vašega računalnika v navezi s tehnologijami, kot so DirectX12 Ultimate, DirectStorage in Auto HDR.

Prvi združljivi računalniki bodo novost prejeli kar preko sistema za nameščanje popravkov Windows Update. Ker pa bo posodobitev na novi operacijski sistem Windows 11 potekala postopoma, to pomeni, da bodo vsi uporabniki posodobitev prejeli v roku nekaj tednov, lahko tudi mesecev, v kolikor bi prišlo do nepredvidenih težav. Prehod na Windows 11 naj bi namreč bil precej bolj počasen kot pri sistemu Windows 10, saj Microsoft ne želi pretirano tvegati z novincem.

Novi Windows 11 bodo seveda lahko namestili le tisti uporabniki, ki bodo razpolagali z združljivim računalniškim sistemom. Za to bo treba imeti osebni računalnik z vsaj gigaherčnim 64-bitnim procesorjem AMD ali Intel z najmanj dvema procesorskima jedroma, štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Poleg tega bo treba imeti še grafično kartico, združljivo s knjižnico DirectX 12 in z gonilniki WDDM 2.0 ter zaslon ločljivosti 720p z diagonalo, večjo od 22,9 centimetra oziroma 9 palcev. Ne smemo pozabiti niti na podporo za varnostni sistem TPM 2.0, ki je pa žal tudi največja težava med uporabniki operacijskega sistema Windows 10.

Brez skrbi za vse zveste uporabnike Windows 10, kajti operacijski sistem Windows 10 bomo lahko uporabljali še vse do 14. oktobra 2025. Takrat pa se bojda konča uradna podpora.