Prenovljeni in izboljšani MILL WiFi radiatorji 3. generacije

Prenovljeni in izboljšani MILL WiFi radiatorji 3. generacije

MILL to grelno sezono predstavlja prvi grelnik s PID funkcijo (proportional-integral-derivative), ki zmanjša moč radiatorja, ko le ta doseže željeno temperaturo (torej se ne ugasne) in predictive heating, kar pomeni, da radiator začne delovati pred nastavljenim časom, da je na nastavljeno uro prostor že ogret na željeno temperaturo.

Ogled vseh novih modelov na B2B.

Ne veste kater model izbrati? Preberite FAQ.

Stenski radiatorji z WiFi 3. generacije – nova programska in strojna oprema

 • Prvi in ​​edini radiator s PID (proportional-integral-derivative) regulacijo ogrevalne tehnologije. Ko je želena temperatura dosežena, bo radiator vzdrževal to temperaturo z znižanjem stopnje moči. Pomeni bolj stabilno ogrevanje z manjšimi nihanji temperature.
 • Predvidljivo ogrevanje – radiator bo ogrel prostor tako, da bo ob nastavljenem času že dosežena želena temperatura. Grelec se nauči, kako hitro/počasi se temperatura v prostoru sčasoma dvigne/zniža. Tako bo vedel, kdaj začeti segrevati, da doseže želeno temperaturo ob času, ki ste ga določili v aplikaciji.
 • 100 % tiho delovanje zaradi silikonskega nadzora – brez zvoka klikanja, ko temperatura narašča/znižuje.
 • Varnostni zaklep za otroke – lahko se aktivira v aplikaciji ali radiatorju
 • Komercialni zaklep za najemodajalce – lahko se aktivira v aplikaciji ali radiatorju
 • Funkcija odprtega okna, ki samodejno izklopi radiator, ko se odpre okno – lahko aktivirate v aplikaciji ali na radiatorju.
 • Posodobitve OTA (Over the Air), ki omogočajo dodajanje novih razburljivih funkcij v programsko opremo
 • Nadzorna plošča z zaslonom na dotik
 • Local Rest API – upravljajte radiatorje z lastno rešitvijo za pametni dom
 • Možnost, da Mill Sense Air prevzame prioriteto nad temperaturnim senzorjem grelnika – omogoča natančnejši nadzor temperature

Samostoječi radiatorji z WiFi 3. generacije – nova programska in strojna oprema

 • Varnostni zaklep za otroke – aktivira se lahko v aplikaciji ali na radiatorju
 • Komercialni zaklep za najemodajalce – lahko se aktivira v aplikaciji ali na radiatorju
 • Posodobitve OTA (Over the Air), ki omogočajo dodajanje novih razburljivih funkcij v programsko opremo
 • Local Rest API – upravljajte radiatorje z lastno rešitvijo za pametni dom
 • Možnost, da Mill Sense Air prevzame prioriteto nad temperaturnim senzorjem grelnika – omogoča natančnejši nadzor temperature

12 Pogosto zastavljenih vprašanj o panelnih grelnikih

 1. Ali so panelni grelniki vnetljivi?

Mill panelni grelniki so popolnoma varni, če se pravilno uporabljajo v skladu z navodili za uporabo. Zaradi varnega grelnega elementa iz aluminija in relativno nizke površinske temperature jih lahko varno pustite vključene tudi brez nadzora. Vsi izdelki Mill so CE odobreni, kar pomeni, da so testirani in odobreni v skladu s strogimi evropskimi zahtevami in direktivami.

2. Kateri panelni grelnik je najboljši?

Mill WiFi panelni grelniki so ocenjeni v Google Play in App Store kot najboljši in uporabniku najbolj prijazni panelni grelniki na trgu. Poleg tega je aplikacija Mill ocenjena kot najbolj priljubljena in najbolj pogosto uporabljena aplikacija za pametno ogrevanje! S panelnimi grelniki Mill WiFi imajo stranke popoln nadzor nad temperaturo ogrevanja in porabo električne energije ter lahko zagotovijo udobne temperature, hkrati pa prihranijo tako v denarnici kot tudi okolju pred nepotrebno porabo električne energije.

3. Kakšna je poraba električne energije in kakšni so s tem povezani stroški?

Poraba električne energije MILL panelnega grelnika je odvisna od želene temperature ogrevanja prostora, časa, porabljenega za ogrevanje prostora, in moči (W) panelnega grelnika. Pri MILL priporočajo 70-100 W na vsak kvadratni meter. Priporočena moč v W na kvadratni meter se razlikuje glede na izolacijo hiše, višino stropa, število oken, vrste tal itd. Tako se bo vsaka poraba električne energije v gospodinjstvu razlikovala glede na te dejavnike. Po drugi strani so sami MILL panelni grelniki zaradi svoje konvekcijske tehnologije energetsko učinkoviti 1:1. To pomeni 100 W porabe = 100 W ogrevanja.

Pridobite popoln nadzor nad temperaturo ogrevanja in porabo električne energije z MILL panelnimi grelniki in aplikacijo Mill.

4. Kakšen panelni grelnik naj izberem?

Izberite MILL panelni grelnik glede na potrebe in želje vašega gospodinjstva. MILL panelni grelniki so na voljo v dveh elegantno minimalističnih oblikah, Invisible in Glass. S svojimi mehkimi, zaobljenimi robovi in ​​nežno ukrivljeno sprednjo ploščo se Mill Invisible panelni grelniki tako brezhibno zlijejo z vašo steno, da so videti, kot da bi bili nevidni. Grelniki s steklenimi ploščami imajo ekskluzivno, sodobno stekleno sprednjo stran, ki elegantno dopolnjuje vsak sodoben dom. Panelni grelniki iz stekla ali jekla so na voljo v 8 različnih močeh, od 250 W do 2000 W. Ne glede na model, ki ga izberete, je pomembno, da je skupna moč grelnika dovolj velika glede na velikost prostora, ki ga bo ogreval. Prav tako lahko kombinirate več manjših grelnikov, da dobite pravilno skupno moč. Izbirajte med dnevnim/nočnim programom preko WiFi, da prilagodite temperature v skladu z vašimi dnevnimi rutinami. Grelniki nudijo funkcijo ročne nastavitve časovnika, ki pomaga prihraniti pri dnevni porabi energije, medtem ko grelniki z nadzorom preko aplikacije WiFi to nastavljanje omogočajo kar na daljavo.

5. Ali naj izberem panelni grelnik z ali brez WiFi?

Če imate gospodinjstvo z internetno povezavo, priporočamo investicijo v pametne grelnike z WiFi. Z Mill WiFi panelnimi grelniki imate popoln nadzor nad temperaturo ogrevanja in porabo električne energije preko pametnega telefona. Z aplikacijo Mill lahko programirate temperature, da se samodejno prilagodijo dnevnim rutinam, in nadzorujete toliko grelnikov in/ali gospodinjstev, kolikor želite. Ne glede na to, ali ste na poti ali doma, imate popoln nadzor nad temperaturo v hiši in nad porabo električne energije. Mill WiFi panelni grelniki niso le še en navadni »smart-home« pripomoček, saj bodo tako vas kot okolje rešili pred nepotrebno porabo električne energije, ker vam bodo omogočili fleksibilnost in dostopnost do vaših grelnikov. Če že imate grelec, ki ga ni treba zamenjati, vendar želite investirati v pametni grelnik WiFi, lahko svoj grelec preprosto naredite pametnega z vtičnico Mill WiFi. Mill WiFi Socket je specializiran za priključitev grelnikov na WiFi in omogoča njihovo uporabo tako kot Mill WiFi panelni grelniki.

6. Kaj je bolje: panelni grelec ali oljni radiator?

Mill panelni grelniki lahko zagotovijo udobno osnovno temperaturo v celotnem vašem domu in jih lahko varno pustite brez nadzora zaradi njihovega varnega grelnega elementa iz x-aluminija in relativno nizke površinske temperature. Če imate malo prostega prostora na steni ali preprosto želite bolj mobilni fleksibilen vir ogrevanja, ki je tudi varen za uporabo brez nadzora, je Mill oljni radiator odlična alternativa. MILL radiatorji, polnjeni z oljem, so zasnovani tako, da sam grelni element ni v neposrednem stiku z zrakom, kar pomeni, da nima možnosti sežiganja prahu ali izsuševanja zraka v zaprtih prostorih. Zaradi tega je odlična izbira za gospodinjstva z alergijami ali astmo.

7. Kam naj postavimo panelni grelec?

Mill priporoča namestitev panelnih grelnikov pod okna, da preprečite hladen prepih na tleh. V velikem prostoru je bolje, da namesto enega velikega grelnika po prostoru postavite več manjših grelnikov, da zagotovite enakomerno in udobno porazdelitev toplote.

Kakšno razdaljo naj imam med panelnim grelnikom in drugimi elementi v bližini, kot so npr. zavese ali kavč?

Vsi MILL grelniki imajo minimalno zahtevano razdaljo med samim grelnikom in drugimi predmeti. Kot je opisano v navodilih za uporabo, je najmanjša razdalja 5 cm ob straneh in 10 cm spredaj in nad grelnikom.

8. Kaj je hladen prepih?

Hladen prepih v zaprtih prostorih in/ali prepih iz oken se lahko pojavi, ko hladno steklo okna ohladi okoliški zrak, ki nato pade dol in se razširi po tleh. Da bi se temu izognili, priporočamo, da pod samo okno postavite MILL panelni grelnik, da preprečite širjenje ohlajenega zraka po tleh. Panelni grelniki Mill so na voljo v različnih močeh in velikostih ter ponujajo posebej prilagojene panelne grelnike za nizka okna. Te modele je mogoče prepoznati s črko "L" v imenu modela, na primer IB1000LDN ali GL850LWiFi3

9. Kako delujejo panelni grelniki?

MILL panelni grelniki imajo veliko površino in sodoben x-aluminij grelni element, ki je v neposrednem stiku z zrakom. Medtem, ko zagotavlja hitro in učinkovito ogrevanje, to omogoča tudi enakomerno porazdelitev toplote in ne iz enega zgoščenega območja. To posledično ustvari relativno nizko temperaturo površine na samem grelniku in tudi ne izsuši okoliškega zraka med segrevanjem. To je dobro za notranjo klimo vašega gospodinjstva in lahko zagotovi udobno bazno temperaturo v vašem domu.

10. Kateri panelni grelec naj se uporablja v otroških sobah?

Vse panelne grelnike MILL lahko varno pustite brez nadzora zaradi njihovega grelnega elementa iz x-aluminija in imajo relativno nizko temperaturo površine največ 69 Celzija. MILL panelni grelniki imajo zaščito pred pregrevanjem, kar pomeni, da se samodejno izklopijo, če grelnik slučajno pokrijete. Grelniki Mill Glass so še posebej primerni za otroške sobe, saj sprednja stran iz kaljenega stekla absorbira manj toplote iz grelnega elementa. To zagotavlja najnižjo možno površinsko toploto, ki je na voljo; MILL modeli grelnikov s steklenimi ploščami so na voljo z močjo 600 W do 1200 W in dosegajo maksimalno temperaturo površine plošče 51 Celzija (18 manj kot ostali modeli). Poleg tega ima zadnja stran stekla film, ki drži steklo skupaj in ne dopušča, da bi se steklo razbilo na nevarne ostre kose, če bi se kdaj zgodila nesreča. MILL panelni grelniki 3. generacije se ponašajo tudi s funkcijo otroške varnostne ključavnice, ki jo lahko aktivirate v aplikaciji ali neposredno na grelniku, s čimer otrokom preprečite nenadzorovano prilagajanje temperature grelnika.

11. Kako očistiti panelni grelnik?

V MILL priporočajo, da izklopite grelec in z rahlo vlažno netkano krpo obrišete zunanje površine. Če imate v notranjosti grelnika prah, priporočamo nakup posode za stisnjen zrak, ki je primerna za čiščenje električnih izdelkov. Ne odpirajte plošče grelnika sami, po potrebi se za podporo obrnite na Mill HQ ali vašega lokalnega distributerja.

12. Kakšna je razlika med panelnim grelcem in toplotno črpalko?

Toplotne črpalke pretvarjajo zunanji zrak v topel zrak v zaprtih prostorih z velikim kompresorjem. Te mora namestiti strokovnjak na določeno mesto v domu, kar zahteva trajne spremembe v gospodinjstvu. Čeprav je zanesljiv vir ogrevanja, je to gospodarna naložba, ki bo potrebovala čas, da se bo od prihranka pri porabi električne energije povrnila. Poleg tega lahko toplotne črpalke, ko zunanje temperature dosežejo znatne negativne temperature, težko vzdržujejo udobno notranjo temperaturo in panelni grelniki so pogosto potrebni kot dodatno ogrevanje. MILL panelni grelniki so bolj priročna in lažja ekonomična naložba v gospodinjstvo. Zagotavljajo hitro in učinkovito toploto, njihova velika površina in varen grelni element x-aluminij zagotavlja udobno osnovno temperaturo v gospodinjstvu. Izbirajte med dnevnim/nočnim programom ali modelom WiFi z nadzorom preko aplikacije, ki omogoča, da prilagodite temperature v skladu z vašimi dnevnimi rutinami in prihranite v denarnici.

Pet razlogov, zakaj bi morali izbrati pametni MILL grelnik

1. Zmanjšajte porabo energije

Mill pametni panelni grelniki omogočajo popoln nadzor nad temperaturo ogrevanja preko vašega pametnega telefona. Z aplikacijo Mill lahko programirate temperature, da se samodejno prilagodijo dnevnim rutinam, in nadzorujete toliko grelnikov in/ali prostorov, kolikor želite. Kaj še? S samodejnim zniževanjem temperatur ogrevanja med delom, spanjem ali potovanjem lahko prihranite kar nekaj denarja pri stroških električne energije. Dejansko lahko zmanjšate do 32 % porabe energije za ogrevanje. Poleg tega vam ni treba skrbeti, da bi se vrnili domov v neprijetno hladen dom, saj bodo pametni grelniki ogreli prostor na želeno temperaturo in čas, ki ga nastavite v aplikaciji.

2. Upravljanje grelnika od koder koli in kadar koli

Ne glede na to, ali ste na poti ali doma, imate s pametnimi grelniki Mill, povezanimi z wifi, popoln nadzor nad temperaturo v gospodinjstvu in porabo električne energije preko aplikacije Mill in pametnega telefona, ki je povezan z wifi. Se želite prepričati, da je koča pripravljena za vaš prihod ta vikend? Ni problema, dokler imajo vaši registrirani grelniki in pametni telefon dostop do interneta, lahko prispete v lepo ogreto hišo. Ste pozabili znižati temperaturo ogrevanja ali izklopiti grelnike, lp ste se odpravili na počitnice? Ni problema, to lahko storite v aplikaciji Mill. Aplikacija Mill ima celo vnaprej nastavljen počitniški način, ki vas vodi, katere stopnje ogrevanja bi bilo dobro obdržati, ko ste odsotni.

3. Varno za otroke

Vsi grelniki Mill so do različnih stopenj varni za otroke, medtem ko so MILL panelni grelniki najbolj varni z aktivacijo funkcije v aplikaciji - »varnost otrok«. Ko je aktivirana, otroci ne morejo spreminjati temperature grelnika niti vklopiti ali izklopiti grelnika. MILL panelni grelniki so še posebej primerni za otroške sobe, saj so posebej zasnovani za vzdrževanje nizke površinske temperature.

4. Integracije

Skozi aplikacijo Mill so vsi pametni grelniki Mill povezani z odprtim API-jem. Lokalni REST API, vam omogoča nadzor svojih grelnikov z lastno rešitvijo za pametni dom.

5. Stabilno ogrevanje

Mill pametni panelni grelniki so prvi in edini grelniki s PID tehnologijo nadzora. Ko je dosežena želena temperatura, grelniki zmanjšajo svojo moč, namesto da bi se izklopili, kot to počnejo tradicionalni grelniki. To zagotavlja bolj stabilno ogrevanje z manjšimi temperaturnimi nihanji. Na podlagi prilagojenih specifikacij aplikacije MILL grelniki »vedo«, kdaj začeti segrevati, da dosežejo želeno sobno temperaturo. Grelnik se nauči, kako hitro/počasi se temperatura v prostoru sčasoma dvigne/znižuje, funkcija, kar pomaga preprečiti nepotrebno porabo energije. Zagotovite si stabilne in udobne temperature, ki so točno takšne, kot jih vidite, hkrati pa prihranite tako na svoji denarnici kot tudi okolju.