Klime, hladilci zraka in ventilatorji

Klime, hladilci zraka in ventilatorji

V tem prispevku vam na kratko predstavimo ključne razlike med prenosnimi klimami, hladilci zraka in ventilatorji ter na kaj bodite pozorni pri naročanju.

»Joj tako je vroče, pa ne vem ali bi raje klimo ali hladilec zraka? Mogoče pa bo dovolj že ventilator?«

Verjamemo da tudi vas stranke neprestano to sprašujejo. Da ne boste v dilemi kaj je kaj, vam spodaj na kratko predstavljamo vse tri kategorije "hladilnih" sistemov in navajamo tudi best-sellerje:

Prenosne klima naprave

Prenosne klimatske naprave bodo zrak hladile s pomočjo hladilnega sredstva (plina) tako kot običajne stenske ali stropne klime. Glede na velikost prostora, ki ga želite ohladiti pa bodite pozorni predvsem na zmogljivost, moč ter pretok zraka. Oceno zahtevane moči dobite tako, da volumen prostora pomnožite z močjo 25W/m3. Kondenzacijska prenosna klima je naprava, ki ima vgrajeno cev za odvajanje vročega zraka katero je potrebno napeljati skozi okno, zidne rešetke ali odprtine v zidu/steklu. Za okna se najpogosteje uporablja plastično ali poliestrsko tesnilo za okna. Dolžina izpušne cevi se giblje okrog 150cm, premer pa med 10-15cm. Ker klima zaradi zniževanja temperature odvaja vlago iz prostora, poskrbite tudi, da redno praznite rezervoar za vodo, kjer se nabira kondenz.

Ogled izdelkov

Hladilci zraka

Hladilci zraka se velikokrat zamenjujejo s prenosnimi klimami. Prenosne hladilne naprave hladijo ob izhlapevanju ledeno hladne vode s pomočjo ventilatorja. Ker nimajo vgrajenega kompresorja ne potrebujejo cevi za odvod odpadnega zraka. Razlikujejo se po zmogljivosti pretoka in po prostornini rezervoarja za vodo.

Ogled izdelkov

Klasični ventilatorji

Klasični ventilatorji, ki jih lahko postavite ali na tla ali na mizo. Na voljo v različnih velikostih in v beli ali črni barvi.

Ogled izdelkov