Kaj so WiFi ojačevalniki in kako izbrati najboljšega?

Kaj so WiFi ojačevalniki in kako izbrati najboljšega?

V tem članku bomo razložili, kaj so WiFi ojačevalniki in zakaj jih potrebujete. Predvsem pa vam bomo pokazali najbolj priporočene ojačevalnike WiFi in vas vodili, kako jih izbrati.

Ali ste naleteli na situacijo, ko je vaš wifi signal prešibek ali pa ste popolnoma brez signala? Ali ste morda opazili, da ni signala zunaj na vašem letnem vrtu? Ko gledate svetovno prvenstvo v nogometu in je vaš najljubši nogometaš tik pred golom ali ko pretakate Netflix in ste tik pred vrhuncem dogajanja, so prekinitve WiFi lahko zelo frustrirajoče. Včasih si želite popoln žar in kino na prostem s prijatelji, in to je čas, ko potrebujete razširjen zunanji WiFi. Zato je pridobivanje stabilnih, zanesljivih povezav WiFi s široko pokritostjo pomembnejše kot kdaj koli prej.

  • Kaj je WiFi Booster in kako deluje?
  • Zakaj potrebujete ojačevalnike WiFi?
  • Tri vrste ojačevalnikov WiFi
  • Izberite svoj najboljši WiFi ojačevalnik
  • 12 priporočenih ojačevalnikov WiFi TP-Link

Kaj je WiFi Booster in kako deluje?

Zmogljivost domačega omrežja se lahko razlikuje glede na hitrosti omrežja, optični ali ethernetni dostop, motnje WiFi (druge naprave), ovire, zidove, območja in odjemalce. Ojačevalniki WiFi so zasnovani za domačo razširitev WiFi, s čimer okrepijo vaše brezžične signale dlje, kot bi morali biti. To rešuje problem brezžičnih mrtvih con in šibkega signala z razdalje. Ojačevalniki WiFi običajno delujejo kot razširitve za nadaljnjo razširitev vašega trenutnega WiFi prek žičnih ali brezžičnih povezav. Nekateri ojačevalniki WiFi vključujejo brezžične in žične povezave za različne zahteve.

  • RE Mode

Ko se WiFi ojačevalnik brezžično poveže z glavnim usmerjevalnikom, da sprejme signale in jih razširi na odjemalce, potem ta razširjevalnik deluje kot RE (razširjevalnik dosega).

  • AP (Access Point) Mode

Ko vaš ojačevalnik deluje v načinu AP, se poveže s prejšnjim usmerjevalnikom prek ethernetnega kabla in pretvori žično povezavo v signale WiFi.

Zakaj potrebujete ojačevalnike WiFi?

Kot smo že omenili, je ojačevalnik WiFi idealen za ljudi, ki trpijo zaradi šibkega signala ali so signala WiFi okoli vogalov ali na prostem. Preprosto povedano, uporabniki, ki živijo v velikih hišah z več nadstropji in stenami in želijo WiFi za boljšo omrežno izkušnjo, morda potrebujejo ojačevalnike WiFi.

  • Rešuje šibke signale WiFi ali območja brez signalov WiFi

Za tiste, ki živijo v veliki hiši z nekaj stenami in več nadstropji, so lahko povezave WiFi včasih šibke. Še huje, ko so odjemalci daleč stran od usmerjevalnika in imajo med seboj nadstropja, sploh ne morete prejeti nobenega signala. Z ojačevalniki WiFi, kot so napajalni adapterji, zlahka razširijo brezžične signale vašega usmerjevalnika v druge prostore ali nadstropja ter zagotavljajo stabilne in zanesljive povezave WiFi.

  • Odstranite mrtve cone WiFi

Vendar pa lahko tudi z dvema ali več usmerjevalniki v vašem domu omrežne razmere še vedno spodkopavajo številni drugi dejavniki, kot so postavitev usmerjevalnika, debeli zidovi ali celo mikrovalovna pečica. To lahko povzroči mrtve cone WiFi v vašem domu. Postavite WiFi ojačevalnik blizu mrtve cone in spet boste dosegli neprekinjeno spletno izkušnjo.

  • Razširite WiFi na prostem

Če želite WiFi na svojem vrtu, dvorišču, terasi ali celo v zunanji garaži, lahko vedno uporabite ojačevalnik WiFi za dodatno razširitev obstoječih domačih brezžičnih signalov. Na ta način lahko s prijatelji uživate v filmih na prostem.

Tri vrste ojačevalnikov WiFi

Običajno so na trgu 3 vrste ojačevalnikov WiFi, ki izpolnjujejo različne zahteve omrežja.

  • Mesh WiFi

Če ste dodali več omrežnih vozlišč, vendar še vedno naletite na mrtve cone WiFi, ko se sprehajate po svojem domu, razmislite o rešitvah Mesh WiFi. Zgrajeni so za odpravo mrtvih območij in zagotavljajo neprekinjen WiFi po celotnem vašem domu. Omrežni sistem Mesh za celoten dom zagotavlja hitrost in zanesljivost omrežja v vsakem kotu vašega doma, ne glede na to, ali ste v kleti ali na strehi, lahko uživate v stabilnem WiFi z brezhibnim gostovanjem.

V tradicionalnem domačem omrežju sta nastavitev in upravljanje več omrežnih vozlišč lahko vrtoglava. Vendar pa v celotnem domačem Mesh omrežju TP-Link več omrežnih vozlišč deluje skupaj, da tvorijo eno poenoteno omrežje, ki ima enake nastavitve WiFi, vključno z imenom omrežja, geslom, nastavitvami nadzora dostopa in več.

  • Range Extenders (RE)

Razširjevalniki dosega (pri nekaterih proizvajalcih so opisani kot "repeaterji" oz. »repetitorji«) z zmogljivimi ojačevalniki in antenami lahko okrepijo obstoječe omrežje WiFi tako, da sprejmejo brezžične signale iz vašega usmerjevalnika in jih ponavljajo, s čimer razširijo pokritost signala za do dvakrat večji doseg. Če želite kar najbolje izkoristiti repetitor, ga morate postaviti približno na polovico poti med usmerjevalnikom in mrtvim območjem WiFi. Ko se premikate po hiši, se bodo vaše naprave samodejno povezale z vašim usmerjevalnikom ali podaljškom, da se izognete nenadnim padcem signala ali mrtvim conam WiFi.

  • Powerline Adapters (PLC)

Za razliko od repetitorjev in Mesh WiFi, električni adapterji prenašajo podatke in razširijo pokritost vašega domačega omrežja z uporabo obstoječe električne napeljave. Če potrebujete stabilnejše signale WiFi v večji ali večnadstropni hiši, vendar ne želite vrtati lukenj za drage in zapletene ethernetne kable, potem je napajalni mrežni adapter boljša rešitev za vas. Z električnimi adapterji debeli zidovi in stropi niso več problem.

Upoštevati je treba, da morata biti oba napajalnika na istem električnem tokokrogu. Če je vaš dom ožičen na več tokokrogih, poskrbite, da bosta del vašega doma z usmerjevalnikom in del, za katerega želite razširiti pokritost, delila isto omrežje.

Izberite svoj najboljši WiFi ojačevalnik

Tukaj je nekaj nasvetov za izbiro ustreznega ojačevalnika WiFi, ki bo ustrezal vašim zahtevam.

  • Postavitev/vrsta hiše: Pri izbiri ojačevalnikov WiFi morate upoštevati postavitev hiše. Na primer, repetitorji dosega trpijo zaradi motenj zaradi ovir, kot so betonski zidovi, kovinski predmeti in mikrovalovne pečice; ta rešitev je priporočljiva, če živite v enonadstropni hiši. Za tiste, ki živijo v večnadstropni hiši z debelimi stenami in več nadstropji, bi morali biti powerline adapterji najboljša izbira.
  • Namestitev: Če iščete preprosto nastavitev in upravljanje omrežja, je sistem Mesh WiFi zagotovo vaša izbira. Nastavitev električnih adapterjev je lahko nekoliko zahtevna, saj jih je treba namestiti na isto električno omrežje.
  • Dodatne vtičnice: Če je število vtičnic v vaši sobi omejeno, lahko izberete napravo Powerline s prehodom. Ta funkcija vam omogoča, da kot običajno priključite običajne naprave, hkrati pa razširite svoje omrežje.
  • Cena: Na splošno se cena med temi tremi vrstami razlikuje od Mesh WiFi System > Range Extender ≥ Powerline Adapter.

Če imate še vedno vprašanja o izbiri ojačevalnika WiFi, vam lahko naslednji dve tabeli pomagata pri odločitvi.

12 priporočenih ojačevalnikov WiFi TP-Link

Sledi 12 priporočenih ojačevalnikov WiFi TP-Link od Mesh WiFi, RE do adapterjev Powerline.

  • Deco Mesh WiFi

  • Range Extender (RE)

  • Powerline (PLC)

Ogled celotne ponudbe TP-Link na B2B.