Anker uporablja Cypress krmilnike

Anker uporablja Cypress krmilnike

Krmilniki EZ-PD™ CCG3PA omogoča hitro polnjenje z večjo prenosljivostjo za rastoči trg USB-C polnilcev

SAN JOSE, Kalifornija, 30. april 2019 - Cypress Semiconductor Corp. (NASDAQ: CY) so objavili, da je Anker izbral njihove krmilnike USB-C z USB Power Delivery (PD) za integracijo v novo Ankerjevo družino polnilnikov USB-C. Kot vodilni svetovni proizvajalec polnilnih tehnologij, novi Ankerjevi polnilnik PowerPort PD z Cypressovim EZ-PD™ CCG3PA krmilnikom USB-C zagotavlja zmogljivost visoke hitrosti USB-C v manjših oblikah za večjo prenosljivost.

Cypress je vodilno podjetje na področju tehnologije krmilnikov USB. Njihove krmilnike USB-C pa na široko uveljavljajo vrhunski svetovni proizvajalci elektronike, vključno z Ankerjem. Z integracijo Cypressa EZ-PD CCG3PA z USB PD, nova Ankerjeva družina polnilnikov PowerPort PD zagotavlja do 2,5-krat hitrejše polnjenje od standardnih napajalnikov USB-C. Ker je krmilnik EZ-PD CCG3PA kompakten z visoko integrirano arhitekturo, je to omogočilo podjetju Anker, da zmanjša lastne dimenzije polnilnika za do 40%.

»Kontrolniki Cypress USB-C nudijo našemu inženirskemu timu fleksibilnost pri načrtovanju in programabilnost, ki je potrebna za izdelavo Ankerjeve nove generacije izdelkov za hitro polnjenje preko standarda USB-C« je povedal Steven Yang, izvršni direktor Anker Innovations. »Novi PowerPort polnilci so še bolj vsestranski in bodo našim strankam omogočili polnjenje vseh naprav USB-C s polno hitrostjo.«

"Anker je priznan svetovni vodja na trgu pri mobilnih polnilnih napravah in ti novi izdelki so zanimiv primer velikih prednosti, ki jih naša tehnologija USB-C prinaša našim strankam" je dejal Ajay Srikrishna, podpredsednik poslovne enote za žično povezavo Cypress. »Krmilnik EZ-PD CCG3PA poenostavi oblikovanje izdelkov z viri napajanja USB-C, zaradi česar je izbran za vodilne proizvajalce na trgu, kot je Anker.«

O portfelju EZ-PD podjetja Cypress

Cypress je vodilni ponudnik tehnologije USB in krmilnikov USB-C. Cypressov naraščajoči portfelj kontrolerjev EZ-PD USB-C vključuje:

  • CCG1 - prvi programljivi USB-C krmilnik na svetu
  • CCG2 - najmanjši programljivi USB-C krmilnik na svetu
  • CCG3 - najbolj vsestranski programljivi USB-C krmilnik na svetu
  • CCG3PA - najbolj prilagodljiv vir napajanja USB-C za napajalnike, powerbanke avto polnilce
  • CCG4 - prvi USB-C krmilnik na svetu, ki ima dva vhoda
  • CCG5 / CCG6 - prve rešitve USB-C z dvema vhodoma, optimizirane za osebne računalnike s Thunderbolt in docking-om
  • BCR - prvi svetovni namenski regulator napajanja USB-C za zamenjavo cevnega konektorja

Portfelj EZ-PD je bil prvi v industriji, ki je podpiral najnovejšo specifikacijo USB PD 3.0, ki omogoča bolj robustne rešitve za prenos energije in polnjenje za prenosne in mobilne naprave. Cypress ponuja tudi AEC-Q100 certificirane različice krmilnikov CCG2 in CCG3PA za avtomobilsko zmogljivost.

USB-C pridobiva hitro podporo pri vrhunskih proizvajalcih elektronike, saj omogoča tanke industrijske modele, enostavne priključke in kable, zmožnost prenosa več protokolov in do 100 W moči. Priključni vtič s standardom 2.4-mm USB-C je tudi bistveno manjši od trenutnega 4,5-milimetrskega priključka USB Standard-A, kar omogoča lažje povezovanje za širši nabor naprav.

O Cypressu
Cypress je vodilni na področju naprednih vgrajenih rešitev za najbolj inovativne avtomobilske, industrijske, pametne gospodinjske aparate, potrošniško elektroniko in medicinske izdelke. Mikroprocesorji Cypress, brezžične in USB-povezane rešitve za povezovanje, analogne IC-je in zanesljivi pomnilniki z visoko zmogljivostjo pomagajo inženirjem oblikovati diferencirane izdelke in jih najprej uvesti na trg. Cypress se zavezuje, da bo strankam zagotovil najboljšo podporo in razvojne vire na planetu, kar jim bo omogočilo, da prekinejo trge z ustvarjanjem novih kategorij izdelkov v rekordnem času. Če želite izvedeti več, obiščite spletno mesto www.cypress.com

Najnovejši ANKER PD (Power-Delivery) polnilci pa so že na voljo tudi pri nas:

  • Smo uradni uvoznik in zastopnik za Slovenijo in Hrvaško: Elkotex d.o.o.
  • Na voljo pri vseh večjih spletnih trgovcih kot npr.: Mimovrste, EnaA, Ideo, ...
  • Na voljo tudi v nekaterih retail trgovinah kot npr.: Bigbang, Harvey-Norman, ...