ActiveJet črnila in tonerji

ActiveJet črnila in tonerji

Zakaj bi kupovali originalna črnila in tonerje za vaš tiskalnik, ko pa lahko za manj denarja tiskate bistveno več? Predstavljamo vam ActiveJet kompatibilna črnila in tonerje, ki se ponašajo z večjimi kapacitetami od originalov oz. v primeru iste kapacitete, stanejo cca 30% manj kot originali. Kvaliteta tiskanja je praktično enaka.

Pa začnimo na začetku. Dodaknimo se čistih osnov in sicer najprej moramo ločiti med različnimi vrstami tonerjev:

  • Originalni ali OEM - to so tonerji, ki jih proizvede proizvajalec tiskalnikov.
  • Kompatibilni – to so popolnoma novi tonerji s strani neodvisnega proizvajalca. V našem primeru je to ActiveJet.
  • Obnovljeni – so tonerji,katerih ohišje je že enkrat ali večkrat bilo uporabljeno. Takšni tonerji se očistijo, zamenjajo se vitalni deli ter se ponovno napolnijo s strani proizvajalca.
  • Napolnjeni  - se samo očistijo in se napolnijo s tonerjem (prahom).

Po tej opredelitvi se nam nakup novega tonerja lahko zdi kar precej zapleten. Pa vendar temu ni tako. Na vas je odločitev, ali ste pristaš izklkjučno originalom ali vas morda zanima tudi cenejša alternativa. Ob tem je potrebno poudariti nekaj pomembnih točk:

  • Originalni tonerji so bistveno dražji, saj proizvajalci tiskalnike ponujajo po izjemno ugodnih cenah in računajo na to, da bodo večji del zaslužili s prodajo tonerjev, prav tako so dražji zaradi stroškov razvoja in vrednosti blagovne znamke in ne toliko zaradi same kvalitete.
  • Med različnimi znamkami kompatibilnih tonerjev so lahko ogromne razlike v sami kvaliteti.
  • Kompatibilen toner nikakor ne more biti kriv za morebitno okvaro tiskalnika.
  • Izpis s kvalitetnim kompatibilniim tonerjem je lahko praktično enak originalu ali pa je razlika za veliko večino ljudi tako majhna, da lahko rečemo zanemarljiva.
  • Majhen odstotek porabnikov dejansko potrebuje tisto najvišjo kakovost tiska (arhitekti, oblikovalci, ...).
  • Kompatibilni tonerji so lahko tudi do nekaj krat cenješi od originalnih.
  • Kakovosten kompatibilen toner natisne enako število kopij kot originalni

Po nekaterih statistikah se nezadostna kakovost in s tem razlog za reklamacijo pri originalih giblje okoli 0,5% pri zelo dobrih kompatibilnih tonerjih oz. črnilih pa je se lahko giblje okolii 1-2%. Za tako majhno razliko se definitivno splača razmisliti o alternativi.

Morda pa neoriginalne tonerje že uporabljate pa tega sploh ne veste.

Elkotex je uradni zastopnik in distributer kompatibilnih črnil in tonerjev znamke ActiveJet za območje Slovenije. Spada med kvalitetnejše blagovne znamke in je na tržišču že več kot 15 let.

Izbirate lahko med črnili in tonerji za praktično vse blagovne znamke tiskalnikov: Canon, Epson, HP, Brother, Xerox, Samsung, Lexmark, Kyocera, ...

ActiveJet je bil leta 2017 že drugič izbran kot najboljši alternativni toner v priznani reviji PC WORLD.

Ogled izdelkov v našem B2B --> BRSKAJ PO ACTIVEJET IZDELKIH

Vse naše izdelke pa lahko kot končni kupec kupujete pri vseh večjih spletnih trgovcih kot tudi v nekaterih "retail" trgovinah.